latinica  ћирилица
29/03/2020 |  13:17 | Autor: SRNA

Gradonačelnik Moskve: Epidemija ulazi u novu fazu

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je danas da je epidemija virusa korona ušla u novu fazu i da je ukupan broj zaraženih u Moskvi premašio 1.000, dok su mnogi stanovnici danas izašli na ulice uprkos apelu da ostanu kod kuće.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

Vlast u Moskvi, najgore pogođenom području Rusije, zatvorila je prodavnice, ustanove kulture i sporta i apelovala da Moskovljani ostanu kod kuće tokom neradne sedmice koju je najavio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Međutim, na ulice i u parkove Moskve juče su izašle najmanje 52.000 ljudi, uključujući veliki broj starije populacije koja je masovno koristila gradski prevoz, rekao je Sobjanin na svom veb sajtu.

- Epidemija virusa korona ušla je u novu fazu. Više od 1.000 slučajeva oboljenja registrovano je u Moskvi. Niko nije bezbjedan - rekao je Sobjanin.

Sobjanin je podsjetio na "užasan primjer" gradova Španije i Italije, čak i Njujorka, u kojima svaki dan umiru desetine i stotine ljudi.

U Rusiji je za posljednja 24 sata potvrđeno 270 novih slučajeva infekcije čime je ukupan broj zaraženih povećan na 1.534. Prema posljednjim podacima, 10 ljudi preminulo je od posljedica infekcije virusom korona u Rusiji, od toga sedmoro u Moskvi.