latinica  ћирилица
29/03/2020 |  14:27 ⇒ 14:39 | Autor: SRNA

Bolnica u Trebinju dobila respirator

U trebinjsku Bolnicu danas je stigao respirator koji je donirao hercegovački investitor Rodoljub Drašković.
Trebinje - doniran respirator - Foto: SRNA
Trebinje - doniran respiratorFoto: SRNA

Na području Hercegovine nema oboljelih od virusa korona, a do sada je testirano osam pacijenata.

Respirator je uručio generalni direktor "Svislajona" iz Trebinja Radenko Drašković, koji je pritom izrazio nadu da neće biti velike potrebe za njegovim korištenjem.

- Predsjednik Drašković je lično donirao ovaj uređaj narodu Hercegovine, a mi smo u Udruženju građana i privrede Hercegovine otvorili poseban račun za uplate kako bismo pomogli u nabavci opreme potrebne za borbu protiv virusa korona - rekao je Drašković.

Direktor Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović istakla je da će im respirator mnogo značiti, te zahvalila za ovu donaciju, kao i drugim donatorima iz Hercegovine koji su ovih dana naručili respiratore za trebinjsku Bolnicu.

- Nadam se da ove respiratore nećemo koristiti i da će naši pacijenti u slučaju pojave korona virusa imati lakšu kliničku sliku - istakla je Miljanovićeva.

Ona je rekla da trebinjska Bolnica, pored danas doniranog, trenutno ima dva respiratora, a najavljena je nabavka još četiri.

- Imamo dosta toga, fali nam zaštitna oprema za rad, ali imamo najavu od donatora da će nam i to uskoro stići - dodala je Miljanovićeva.