latinica  ћирилица
29/03/2020 |  15:12 ⇒ 30/03/2020 | 07:47 | Autor: RTRS

Glavni koordinacioni tim: Cilj da se starijima omogući kretanje dva puta sedmično (FOTO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom aktuelne situacije izazvane novim virusom korona.
Sjednica Glavnog koordinacionog tima - Foto: RTRS
Sjednica Glavnog koordinacionog timaFoto: RTRS

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem korona virusa.

Preporučeno je Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke, s naglaskom na Zaključak o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske. Cilj je da se licima s navršenih 65 godina života i starijima, dva dana u sedmici, omogući kretanje kako bi mogli da podignu penzije i kupe namirnice.

Na sastanku je ponovo apelovano na građane da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona, te na lica koja su u kućnoj izolaciji da se striktno pridržavaju propisanih mjera.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

Povezane vijesti:

Dodik: Sutra odluka o kretanju starijih lica