latinica  ћирилица
29/03/2020 |  15:18 ⇒ 15:44 | Autor: SRNA

U ponedjeljak slabije padavine i blagi pad temperature vazduha

U Republici Srpskoj i FBiH sutra se očekuju slabije padavine i blagi pad temperature vazduha.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Ujutru je na sjeverozapadu i sjeveru moguća slaba kiša, dok će na krajnjem istoku i jugu biti vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana ostaće oblačno vrijeme, mjestimično s padavinama na sjeverozapadu i jugu, a krajem dana na sjeverozapadu i u centralnim višim predjelima moguć je slab snijeg. Temperatura će ponovo biti u padu.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu slaba bura.

Јutarnja temperatura vazduha od nula do pet, na jugu oko devet, na planinama oko minus jedan, a najviša dnevna od pet do 10, na jugu oko 18, u planinama od nula stepeni Celzijusovih.

Slab mjestimičan snijeg padaće u utorak, 31. marta, ujutru na sjeveru i centralnom planinskom pojasu, dok će na jugu biti oblačno i suvo.

Tokom dana očekuje se oblačno i prohladno, sa mogućim slabim snijegom u sjevernim i centralnim predjelima. Poslije podne padavine će zahvatiti i južne predjele, dok će na sjeveru prestati.

Јuatrnja temperatura vazduha od minus tri do dva, na jugu oko sedam, na planinama od minus pet, dok će najviša dnevna biti od jedan do šest, na jugu oko 13, u planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Slab snijeg moguć je i 1. aprila ujutro u centralnim krajevima i na jugu, dok će na sjeveru biti suvo. Tokom dana će na istoku i jugu ostati oblačno vrijeme, u ostalim krajevima biće sunčano. Krajem dana razvedravanje u svim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha od minus pet do nula, na jugu oko dva, na planinama oko minus sedam, a najviša dnevna od dva do osam, na sjeveru i jugu oko 10, u planinama od minus jedan stepen Celzijusov.

Vedro i sunčano jutro sa slabim do umjerenim mrazem očekuje se u četvrtak, 2. aprila, a tokom dana sunčano i toplo, uz porast dnevne temperature.

Minimalna temperatura vazduha biće od minus četiri do nula, na jugu oko dva, na planinama oko minus osam, dok će najviša dnevna iznositi od osam do 13, na jugu oko 18, u planinama od sedam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, tokom poslijepodneva je povećana oblačnost, a lokalno je u centralnim krajevima i na sjeveru bilo pljuskova.