latinica  ћирилица
30/03/2020 |  08:13 ⇒ 12:09 | Autor: SRNA

Banjaluka: Dostava lijekova starijima od 65 godina

U okviru akcije "Niste sami", u Banjaluci je od danas, osim životnih namirnica, omogućena i dostava lijekova za lica starija od 65 godina koja imaju zabranu kretanja zbog epidemije virusa korona.
Niste sami -
Niste sami

Iz Gradske uprave saopšteno je da se mogu naručiti lijekovi za čije izdavanje je potreban recept, kao i lijekovi i preparati za koje nije potreban recept, a dostava se vrši isključivo za lica starija od 65 godina.

Lijekovi se naručuju na način da lice koje treba lijekove, telefonom kontaktira svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj je registrovano i naručuje lijek.

Narudžba se elektronskim putem prosljeđuje u apoteku, koja pokriva njihovo naselje, a lijekovi im se isporučuju narednog dana na kućnu adresu.

- Korisnici sistema neće plaćati troškove dostave, odnosno lijekove će dobiti po identičnim cijenama kao da su ih kupili direktno u apoteci - navode iz Gradske uprave.

Sistem isporuke pokriva urbano područje grada Banjaluke u istim granicama dostave, kao i za životne namirnice u okviru akcije "Niste sami".

Grad Banjaluka je 19. marta pokrenuo akciju pod nazivom "Niste sami", u okviru koje je omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim licima, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.

Lica starija od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, lica sa invaliditetom, mogu da se jave na telefon broj 065/010-203 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je juče da je u Banjaluci registrovano 135 lica pozitivnih na korona virus, dok se više od 2.500 ljudi nalazi u izolaciji ili pod nadzorom, te da se u karantinu na Rakovačkim barama, koji je namijenjen za one koji krše mjere izolacije, nalaze tri lica.

Prema njegovim riječima, u ostalim karantinima, predviđenim za smještaj lica koje ulaze u zemlju, još uvijek nema nijednog lica, jer su u toku testiranja u karantinima na graničnim prelazima.

Iz banjalučkog Doma zdravlja juče je saopšteno da je oko 1.000 lica izašlo iz dvonedjeljnog nadzora, te da su 72 lica koja su pozitivna na virus, smještena u Studentski centar "Nikola Tesla" i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.