latinica  ћирилица
30/03/2020 |  14:12 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Učenici prate nastavu na daljinu i poručuju #OstaniKodKuće

Putem društvenih mreža stigla nam je poruka iz Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja.
Domaća zadaća učenika prvog razreda -
Domaća zadaća učenika prvog razreda

Pismo prenosimo u cjelini.

Јavljamo se ispred ЈU OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" iz Doboja.

Učenici 1.razreda naše škole vrijedno prate nastavu na daljinu putem Vašeg servisa.

Želimo Vam uputiti veliku zahvalnost što ulažete ogromne napore da snimite kreativne i zanimljive nastavne sadržaje vezane za gradivo 1.razreda.

Na taj način učenici i roditelji provode usmjerenije i kvalitetnije nekoliko sati u toku dana. Tako, učenje sa prvačićima predstavlja razonodu i za roditelje i đake, kao i za učitelje,u ovoj vanrednoj situaciji u kojoj se nalazi naša Republika Srpska .

U petak, 27.3.2020.godine,jedan od domaćih zadataka putem TV nastave za 1.razred,bio je izrada lutke od čarape za lutkarsko pozorište, povodom obilježavanja Svjetskog dana pozorišta.

Naša učenica, Anja Živanović iz I 3 odjeljenja, izradila je kreativnu lutkicu uz pomoć roditelja i na veoma edukativan način uz iskazivanje svojih prvih glumačkih sposobnosti predstavila svojim drugarima i učiteljici putem video snimka u viber grupi.

Obraćamo se u nadi da ćete objaviti video snimak, koji propagira poruku
"OSTANI KOD KUĆE", koja u ovim vanrednim okolnostima znači ZDRAVLjE-ŽIVOT!

Ovom porukom, naša Anja, apeluje na sve drugare prvake, da ostanu kod kuće, ali i nama odraslima da učimo od prvačića, da budemo odgovorni, disciplinovani i da poštujemo mjere republičkih vlasti kako bi se očuvalo kolektivno zdravlje našeg stanovništva.

Srdačan pozdrav