X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
31/03/2020 |  12:37 ⇒ 12:47 | Izvor: SRNA

Nema zastoja na graničnom prelazu u Šamcu (FOTO)

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac konstatovao je danas prilikom posjete graničnom prelazu u Šamcu da na ovom prelazu nema zastoja, te izrazio zadovoljstvo načinom na koji se odvija spoljnotrgovinska razmjena.
Staša Košarac - Foto: SRNA
Staša KošaracFoto: SRNA

On je novinarima u Šamcu rekao da su u početku bili određeni zastoji na graničnim prelazima, te dodao da se može reći da su institucije Republike Srpske, Federacije BiH i Savjet ministara reagovali na to adekvatnim odlukama.

Košarac je istakao da je u ovoj veoma složenoj epidemiološkoj situaciji najvažnije sačuvati zdravlje ljudi, te omogućiti dovoljne količine hrane, lijekova, medicinskog i sanitetskog materijala.

On je na graničnom prelazu u Šamcu posjetio prostorije Kancelarije za veterinarstvo BiH, te istakao da je ovo treća važna tačka, osim Bijače i Gradiške, na kojoj se obavlja promet sa zemljama EU.

Foto: Srna

Košarac je podsjetio da, prema odluci Savjeta ministara, Kancelarija za veterinarstvo treba da tokom 24 časa ima svoje inspektore na graničnom prelazu.

Šef Odjeljenja granične veterinarske inspekcije Slaviša Kreštalica potvrdio je da se promet robe biljnog i životinjskog porijekla odvija nesmetano.

Naveo je da na ovaj granični prelaz dolaze pošiljke uglavnom iz istočnog dijela Evrope, Mađarske i Slovačke, te da trenutno nije veliki promet.