latinica  ћирилица
01/04/2020 |  09:57 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

U Srpskoj 17 novih slučajeva; Ukupno 243 zaražena (VIDEO)

U Republici Srpskoj potvrđeno je 17 novih slučajeva virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.
Alen Šeranić - Foto: RTRS
Alen ŠeranićFoto: RTRS

Riječ je o četiri lica iz Bijeljine, dva iz Kotor Varoši, Istočne Ilidže i Pala i po jedno lice iz Banjaluke, Milića, Šekovića, Mrkonjić Grada, Teslića i Ribnika.

Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj porastao na 243.

- U posljednja 24 časa testirano je 157 osoba. U Republici Srpskoj do sad je ukupno testirano 1.806 osoba - izjavio je on.

Od novih 17 slučajeva, osam je žena, a devet muškaraca.

Istakao je da su se dvije osobe oporavile, te da je ukupan broj oporavljenih 13.

On je dodao da se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci nalazi 41 osoba sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, a da ih je šest na respiratoru.

- Na Pulmologiji je 31 osoba sa lakom kliničkom slikom. Na klinikama u Banjaluci je ukupno 97 lica, jedna osoba je na liječenju u bolnici u Doboju, tako da na liječenju imamo ukupno 98 lica - naveo je Šeranić.

On je rekao da je do sada testirano 1.806 osoba u Srpskoj, a da se smanjuje broj lica pod zdravstvenim nadzorom, kojih je trenutno 11.918, dok je nadzor okončan kod 8.334 osobe.

Podsjećamo, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske sinoć je preminuo još jedan muškarac starije životne dobi iz Banjaluke koji je bio pozitivan na virus korona.

Od posljedica zaraze preminula su i dva muškarca starije životne dobi iz Banjaluke i Laktaša, što je do sada ukupno četvoro preminulih od posljedica ove bolesti. Prva žrtva virusa korona u Srpskoj bila je starija žena iz Ribnika.