latinica  ћирилица
01/04/2020 |  12:51 | Autor: SRNA

Prijedor: Nastaviti poštovanje svih mjera

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je danas članove Štaba za vanredne situacije i sve građane da se ne zamore u poštovanju, sprovođenju i nadgledanju svih mjera propisanih na republičkom i lokalnom nivou s ciljem suzbijanja širenja zaraze virusom korona.
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković - Foto: SRNA
Gradonačelnik Prijedora Milenko ĐakovićFoto: SRNA

Đaković je pohvalio prijedorsku Higijensko-epidemiološku službu na čelu sa načelnikom Milicom Otković, budući da je najisturenija i u riziku od zaraze, a marljivo i predano radi.

- Nemamo novozaraženih, 497 lica je u izolaciji, 596 je izašlo iz nadzora. Јuče se novih 15 lica javilo u Higijensko-epidemiološku službu, 20 je u karantinu u Sportskoj dvorani `Mladost`. Petoro ljudi prekršilo je zabranu kretanja - rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba.

On je naveo da je naručena izrada novih 100 kreveta za potrebe karantina jer Prijedor sada ima pet vrsta karantina koji se moraju odvojeno voditi.

- Na račun za pomoć bolnici do sada je uplaćeno 165.406 KM i formiran je tim privrednika i predstavnika bolnice koji će odobravati sredstva za nabavku opreme - pojasnio je Đaković.

Đaković je naglasio da nema problema u snabdijevanju i zahvalio svima koji nisu podlegli panici i nisu bespotrebno pravili velike zalihe hrane.