latinica  ћирилица
01/04/2020 |  13:51 | Autor: SRNA

Objavljen poziv za upis učenika sa posebnim sposobnostima

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije objavilo je poziv za prijavljivanje učenika za polaganje prijemnog ispita za upis u srednje škole za učenike sa posebnim sposobnostima za školsku 2020/2021. godinu koji se, osim na učenike završnog razreda osnovne škole u Srbiji, odnosi i na učenike devetog razreda osnovne škole iz Republike Srpske.
Ministarstvo prosvjete i kulture - Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kultureFoto: RTRS

S obzirom na vanredne okolnosti izazvane pojavom i širenjem virusa korona, te na donesene mjere za njihovo suzbijanje na području Srbije i Republike Srpske, prijavljivanje učenika biće realizovano isključivo elektronskim putem, posredstvom prijave koja je dostupna na linku /prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Zainteresovani učenici završnog razreda osnovne škole /učenici devetog razreda u Republici Srpskoj/, njihovi roditelji, odnosno zakonski zastupnici, ali i drugi kandidati za upis mogu iskazati interesovanje za upis u određenu srednju školu u Srbiji ovim putem i prijaviti se za polaganje prijemnog ispita putem navedenog linka.

Rok za prijavljivanje svih zainteresovanih učenika je utorak, 7. april.

Za sva dodatna pitanja, primjedbe i sugestije u vezi sa ovim pozivom za polaganje prijemnog ispita otvorena je komunikacija putem mejla /prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs/.

Svi učenici iz Republike Srpske koji su zainteresovani da nastave školovanje u Srbiji pozvani su da redovno prate i druge objave na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije /www.pn.gov.rs/.