latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:16 ⇒ 18:38 | Autor: RTRS

Značajna pomoć Srbije zdravstvenom sistemu Srpske (FOTO)

Glavni koordinacioni tim zahvalio je rukovodstvu Srbije za prvi kontingent medicinske pomoći, koja je dopremljena u Republiku Srpsku, ističući da je riječ o veoma značajnoj pomoći za zdravstveni sistem Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.
Sjednica glavnog koordinacionog tima - Foto: RTRS
Sjednica glavnog koordinacionog timaFoto: RTRS

Glavni koordinacioni tim još jednom je poručio građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, te apelovao da se lica kojima su propisane mjere kućne izolacije striktno pridržavaju tih mjera, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas redovan sastanak glavnog koordinacionog tima, povodom situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te sprovođenje mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem novog virusa korona.

Prvi kontingent pomoći iz Srbije stigao je sinoć u Banjaluku.

Naredni sastanak glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske u 12.00 časova.