latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:29 ⇒ 15:29 | Autor: SRNA

Zahvalnost Srbiji i apel građanima da poštuju preporuke

Asocijacija "Stvaraoci Republike Srpske" izrazila je zahvalnost Srbiji za pomoć u borbi protiv virusa korona i apelovala na građane Srpske, posebno na članove ove asocijacije koji u najvećem broju pripadaju kategoriji koja treba da je u izolaciji, da poštuju zvanične preporuke, zabrane i odluke jer njihovo kršenje ne predstavlja hrabrost, nego neodgovorno ponašanje.
Pale: Asocijacija Stvaraoci Republike Srpske - Foto: SRNA
Pale: Asocijacija Stvaraoci Republike SrpskeFoto: SRNA

Iz ove asocijacije ističu da građani Republike Srpske ne smiju zaboraviti bratsku pomoć koju Srbija danas daje Republici Srpskoj.

- Zahvalni trebaju da budu svima u Srbiji kako poziciji tako i opoziciji, jer ni u jednom slučaju se nije niko usprotivio što lijekovi i medicinska pomagala odlaze iz Srbije, iako i njoj trebaju - navodi se u saopštenju.

Iz ove asocijacija ukazuju da ništa manje značajna nije ni pomoć Srbije Republici Srpskoj u hrani.

U saopštenju se navodi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postupio kako su srpski preci uvijek radili, podsjećajući na poslovicu da "dar nije ono što od viška dajemo nego ono što i samim nama treba".

- Na razmeđu 20. i 21. vijeka srpski narod u BiH je ispisao slavnu stranicu svoje istorije. U tom periodu, uz velike žrtve, odricanja i patnje, stvorena je Republika Srpska. Na tom poslu imali smo dosta prijatelja koji su nam javno bili od pomoći, ali bilo je i onih za čiju se pomoć ne zna - navodi se u saopštenju Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske".

Iz ove asocijacije ističu da pomoć i jednih i drugih kao da je otišla u zaborav, te da je ljudska nesreća da se dobro kratko pamti i zamjenjuje ga ubjeđenje da druga kriza više nikad neće doći, niti će pomoć ikada trebati.

- Rat je davno ostao iza nas. Danas svi građani u Republici Srpskoj imaju nevidljivog neprijatelja. Suočeni smo sa smrtonosnim virusom korona. Kao i mnogo veće i ekonomski bogatije države, ni naša Republika se sa smrtonosnim virusom ne može sama izboriti - navodi se u saopštenju.