latinica  ћирилица
01/04/2020 |  15:31 ⇒ 17:23 | Autor: SRNA

Banjaluka: Veliko interesovanje za dostavu lijekova, uskoro i za seoska područja

Dostava lijekova za lica starija od 65 godina u Banjaluci izazvala je veliko interesovanje starijih građana kojima je ovo jedini način da dođu do prijeko potrebne terapije, a isti sistem će biti omogućen i za seoska područja, saopšteno je iz banjalučkog Doma zdravlja.
Poliklinika Banjaluka - Foto: RTRS
Poliklinika BanjalukaFoto: RTRS

- U početku, bilo je manjih problema u komunikaciji, pošto je riječ o dosta kompleksnom sistemu, ali dostava je od danas u punoj funkciji i građanima se nesmetano dostavljaju lijekovi - naveli su iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove pozvali su sve starije sugrađane, kojima su potrebni lijekovi, da ostanu u svojim kućama i da iskoriste ovu mogućnost.

- Dovoljno je samo da pozovu svog porodičnog ljekara, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj su registrovani, naruče lijekove i oni će im idući dan biti isporučeni na njihovu adresu - ističe se u saopštenju.

Pravo na naručivanje lijekova putem ovog sistem imaju isključivo lica starija od 65 godina.

Iz Doma zdravlja navode da za sada sistem pokriva urbano područje Banjaluke, s tim da će ovih dana, po identičnom principu, biti omogućena dostava i za seoska područja.

Korisnici sistema, kako navode iz banjalučkog Doma zdravlja, biće o tome naknadno obaviješteni.

Lijekovi se isporučuju iz "Moje apoteke", "Crvene apoteke", "B farma" i "Anafarma".

Dostava lijekova odvija se u okviru akcije grada Banjaluka pod nazivom "Niste sami", pokrenute nakon što je uvedena zabrana kretanja za lica starije od 65 godina.

Grad Banjaluka je, od 19. marta, pokrenuo veliku akciju pod nazivom "Niste sami", u okviru koje je omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.