latinica  ћирилица
02/04/2020 |  10:43 | Autor: SRNA

Mehanizmu civilne zaštite upućen zahtjev za međunarodnu pomoć

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara uputilo je zvanični zahtjev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije, posredstvom Koordinacionog centra za hitne slučajeve, u suzbijanju pandemije virusa korona.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Zahtjev je, nakon jučerašnje odluke Savjeta ministara za traženje međunarodne pomoći u sferi zaštite i spasavanja, upućen i Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe /NATO/.

Ministar bezbjednosti Fahrudin Radončić u ovom dopisu upoznao je Evropsku komisiju i Evroatlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe /NATO/ o mjerama koje su preduzete u BiH, saopšteno je iz resornog ministarstva.

On je naveo da su angažovani svi raspoloživi resursi i da se preduzimaju vanredni napori da bi se zaustavilo širenje virusa korona, ali da zdravstveni sistem, te ostali relevantni sektori u BiH nemaju kapacitet da odgovore na sve potrebe proistekle zbog novog virusa.

Zbog toga je naglasio da bi pomoć i asistencija EU i Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe bile vrlo cijenjene u ovom teškom vremenu, da bi BiH mogla da se nosi sa pandemijom