latinica  ћирилица
02/04/2020 |  10:47 | Autor: SRNA

Ćorić se odrekao po 50 odsto plate i poslaničkog dodatka u korist Fonda solidarnosti

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je Srni da u vremenu kada Srpska vodi još jednu veliku bitku, ovog puta protiv korona virusa, najvažnije je da najodgovornije ličnosti u društvu budu na visini zadatka.
Nedeljko Ćorić - Foto: RTRS
Nedeljko ĆorićFoto: RTRS

- S toga je veoma važno da mi kao nosioci političkih funkcija ličnim primjerima pokažemo našu opredijeljenost za solidarnost i sabornosti. Solidarnost nam je potrebna da pomognemo našoj državi i našem narodu, a sabornost da se svi zajedno bez obzira na bilo kakvu pripadnost okupimo oko zajedničkog cilja da pobijedimo ovo 'nevidljivo zlo' koje nas je napalo i da dovoljno spremni izađemo iz ove krize - naglasio je Ćorić.

Slijedeći primjer svojih kolega, Ćorić je naveo da želi da da lični doprinos u borbi na sprečavanju i ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, odričući se 50 odsto ličnih primanja u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Ćorić je potpisao izjave kojima se odrekao 50 odsto plate koju prima kao izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove u preduzeću Elektro-Bijeljina i 50 odsto poslaničkog dodatka u korist Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.