latinica  ћирилица
02/04/2020 |  11:00 | Autor: SRNA

Rakulj: Kupovati domaću robu i tako očuvati privredu i radna mjesta

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj, u vezi sa ekonomskim problemima usljed pojave virusa korona, poručio je penzionerima i ostalom stanovištvu Srpske da se potrude da kupuju domaće proizvode čime će doprinijeti stabilnosti i očuvanju ovdašnje privrede i radnih mjesta.
Rade Rakulj - Foto: RTRS
Rade RakuljFoto: RTRS

- Mi smo članstvu i ranije sugerisali da je bitno da naš novac ostane na našem tržištu. Mislim da penzioneri i stariji ljudi to znaju, da o tome vode brigu i kupuju domaću robu jer time čuvamo vlastitu ekonomiju i radna mjesta - rekao je Rakulj Srni.

Rakulj je izrazio zadovoljstvo mjerama Vlade Srpske da osobama sa navršenih 65 godina i starijima dozvoli kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova, kako bi mogli da se snabdiju osnovnim životnim namirnicama, podignu penzije, plate obaveze i završe razne poslove.

- Zahvalni smo što nadležni aktivno vode brigu o starijima, a na nama je da mlađima i svim ostalima budemo primjer u poštovanju uvedenih mjera, kao i u disciplini i odgovornosti - naveo je Rakulj.

On je ponovo poručio penzionerima da, prema uputstvima nadležnih zdravstvenih i drugih institucija u vezi sa pojavom virusa korona, smanje socijalne kontakte i ostanu u svojim domovima.

Rakulj je zamolio i mlađe stanovništvo da izađe u susret starijima, uz poruku da je u ovom vremenu potrebna solidarnost.