latinica  ћирилица
02/04/2020 |  12:15 | Autor: SRNA

Foča: Zahtjev ministarstvu da se dio Studentskog doma ustupi za karantin

Štab za vanredne situacije u Foči obratiće se danas Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske zahtjevom da se dio Studentskog doma u Foči ustupi za namjenu opštinskog karantina, odlučeno je na sjednici Štaba.
Studentski centar Foča - Foto: RTRS
Studentski centar FočaFoto: RTRS

Za nadzor osoba koje prekrše kućnu izolaciju i za lica koja uđu u BiH, a koje republička inspekcija uputi iz karantina na granici u lokalni karantin, opština Foča je oformila karantin na dvije lokacije - u Klubani Gradskog stadiona, gdje su trenutno smještene četiri osobe koje su stigle iz Crne Gore, te u objektu Omladinskog sportskog centra "Partizan", gdje za sada nije smješteno nijedno lice.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Elez kaže da se ispostavilo da ti objekti ne ispunjavaju u potpunosti uslove, pa se ukazala potreba da se Studentski dom iskoristi za tu namjenu.

- Razmatrali smo mogućnost otvaranja karantina u Studentskom domu, pošto su postojeći kapaciteti na neki način neuslovni, tako da ćemo u toku dana resornom ministarstvu uputiti zahtjev za odobrenje jednog dijela Studentskog doma za karantin - rekao je Elez.

U Foči nema zaraženih virusom korona, a trenutno je pod nadzorom 78 lica, od kojih 74 u kućnoj izolaciji i četiri u karantinu.