latinica  ћирилица
02/04/2020 |  12:18 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Pećanac: Zahvalnost za pomoć u medicinskim sredstvima i lijekovima

Savez srpskih udruženja "Zavičaj" Banjaluka zahvalan je za sve aktivnosti i napore vlada Republike Srpske i Srbije u obezbjeđenju neophodnih medicinskih sredstava i lijekova za građane Srpske i Federacije BiH /FBiH/, te traži da ta pomoć bude nastavljena radi što uspješnijeg suprostavljanja epidemiji virusa korona, rekao je Srni predsjednik ovog saveza Brane Pećanac.
Udruženje Zavičaj - Foto: RTRS
Udruženje ZavičajFoto: RTRS

Pećanac je izrazio zadovoljstvo, poštovanje i zahvalnost za aktivnosti dvije vlade, kao i njihovih organa i stručnih tijela, na planu velike i profesinalne aktivnosti, te stručnom i brzom reagovanju u borbi protiv epidemije virusa korona.

- Zahvalni smo i za brzo obezbjeđivanje neophodnih sredstava kao što su medicinska oprema, lijekovi, zaštitni mantili, respiratori, te prehrambeni, higijenski i drugi artikli, nužni za život građana Republike Srpske i FBiH - rekao je Pećanac.

On je apelovao i pozvao sve članice Saveza na području Republike Srpske, FBiH i Srbije da dosljedno i disciplinovano poštuju sve mjere, naloge, uputstva i zahtjeve nadležnih stručnih organa, kako bi svojim disciplinovanim ponašanjem pomogli tim organima u savlađivanju pošasti koja je zadesila cijeli svijet.

- Ujedno, time bi opravdali veliko žrtvovanje i pomoć Vlade Srbije i njenih institucija koje pružaju srpskom narodu u FBiH - rekao je Pećanac.

Pećanac je posebno zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i njenim organima, za upućenu materijalnu pomoć, kao i svim drugim aktivnostima koje pružaju u ovim kriznim vremenima narodu Srpske i FBiH, a posebno opštinama i prostorima u Federaciji gdje živi većinska srpska populacija, kao što su Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

- Savez srpskih udruženja "Zavičaj", a i stanovništvo u ovim opštinama, nada se i sa zahvalnošću prihvata sve vidove pomoći u budućim vremenima od Srpske i Srbije, te traži da ta pomoć bude nastavljena, s ciljem što uspješnijeg suprostavljanja ovoj epidemiji, kako bi je pobijedili i sačuvali živote građana u Srskoj, Srbiji i BiH - rekao je Pećanac.

On je u ime Saveza izrazio saučešće porodicama koje su izgubile svoje najdraže članove, a koji su bili žrtve virusa korona, sa molbom građanima da ostanu kod kuće i ne izlaze bez prijeke potrebe