latinica  ћирилица
02/04/2020 |  12:35 | Autor: SRNA

U Sloveniji 897 zaraženih, u Hrvatskoj mjere za pomoć privredi

Broj zaraženih virusom korona u Sloveniji porastao je danas za 56 i u toj zemlji sada ukupno ima 897 zaraženih.
Virus korona (foto;globalnews.ca) -
Virus korona (foto;globalnews.ca)

Potvrđeno je da je od posljedica virusa preminulo 16 ljudi, prenosi STA.

U Hrvatskoj je Vlada danas usvojila paket mjera za pomoć privredi za vrijeme epidemije virusa korona, prenose hrvatski mediji.

- Uz ove mjere, Vlada će raditi i na tome da jednom kad ova epidemija završi što prije i što učinkovitije ponovo budu pokrenuti privreda i poslovanje - rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je danas na sjednici Vlade da manjina koja negira epidemiju ugrožava ostale.

On je naveo da je zahvaljujući promišljenom i blagovremenom reagovanju u Hrvatskoj linearan rast broja oboljelih, što pokazuje visok stepen pridržavanja mjera.

Beroš je podsjetio da je juče u Hrvatskoj od ukupno 7.680 testiranih osoba, njih 936 bilo pozitivno na virus korona, a procenat pozitivnih u odnosu na testirane iznosi 12,52, prenose hravtski mediji.

On je napomenuo da je zaštita zdravlja prvenstveno zadatak svakog pojedinca, a zdravstveni sistem je tu dodatna podrška.

- U ovu epidemiju ušli smo spremni i kroz nju prolazimo timski i solidarno. Zasad smo uspjeli prolongirati eksponencijalni rast, a budućnost zavisi od svakog pojedinca - poručio je Beroš.