latinica  ћирилица
02/04/2020 |  14:37 ⇒ 16:09 | Autor: SRNA

Sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, ali jesu otklonjene nedoumice

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da današnji sastanak sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem nije nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Mislim da smo se razumjeli na tom sastanku. Iskreno govoreći nije ni bilo potrebe da izgubimo ovo vrijeme da bi odluka o proglašenju vanrednog stanja stupila na snagu. Danas smo o tome razgovarali i razriješili dileme u vezi sa povratničkom populacijom - rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Ramićevu izjavu nakon sastanka da su dobili "potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju"

Predsjednica Republike je ponovila da današnji sastanak nije bio u funkciji davanja garancija, jer su neke stvari logične, ali jesu uklonjene nedoumice.

- Važno je da se procesi ne blokiraju jer ono što radimo sada nosi posebne izazove u zdravstvenom i ekonomsko-finansijskom smislu - istakla je Cvijanovićeva.