latinica  ћирилица
03/04/2020 |  09:18 | Autor: SRNA

Bjelica: U Palama zajednički karantin

Opštine Pale, Sokolac i Istočni Stari Grad odredile su da zajednički karantin za lica pozitivna na virus korona bude u objektu Studentskog doma u Palama, rekao je Srni komandant Štaba za vanredne situacije sokolačke opštine Milovan Bjelica.
Milovan Bjelica - Foto: SRNA
Milovan BjelicaFoto: SRNA

Bjelica je naveo da su predstavnici šest opština grada Istočno Sarajevo dogovorili da formiraju zajednički karantin u Sportskoj dvorani "Slavija" za potrebe opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo, a drugi u Studentskom domu na Palama za opštine Sokolac, Istočni Stari Grad i Pale.

On je rekao da će karantin biti uspostavljen u jednom od paviljona Studentskog doma, gdje postoje svi neophodni sadržaji, grijanje, kuhinja, za boravak 150 lica.

- Budući da u ovim lokalnim zajednicama nema dovoljno medicinskog kadra dogovorili smo da dio medicinskog kadra sa Sokoca bude angažovan za praćenje oboljelih u karantinu na Palama - naglasio je Bjelica.

Prema njegovim riječima, u jednom bloku ovog objekta boraviće lica pozitivna na novi virus, a u drugom zdravstveni radnici.

Bjelica je istakao da je opština Sokolac poručila nabavku 50 kompleta zaštitne opreme, odijela, vizira, rukavica, maski i dezinfekcionog materijala za potrebe medicinskog tima sa Sokoca.

On je izrazio zadovoljstvo zbog odziva penzionisanih doktora medicine i medicinskih radnika sa područja ove opštine, koji će činiti medicinski tim, i dodao da će ukoliko bude potrebe Štab za vanredne situacije opštine Sokolac pozvati i studente završnih godina medicine.