latinica  ћирилица
03/04/2020 |  10:55 ⇒ 11:01 | Autor: SRNA

Stevandić: Objekti u krugu stare hirurgije ulivaju sigurnost (VIDEO)

Predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u Srpskoj Nenad Stevandić rekao je da stavljanje u funkciju i opremanje objekata u krugu stare Hirurgije u Banjaluci, gdje će se zbrinjavati isključivo lica oboljela od korona virusa, predstavlja podvig i uliva sigurnost stanovništvu.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

- Uliva veliku sigurnost da smo se za naše građane pobrinuli i da nemamo katastrofalne rezultate. S druge strane, neka građani odgovore svojom disciplinom u narednih 15 dana i nadam se da ćemo slaviti dobre rezultate - rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da će i, nakon smanjenja broja slučajeva korona virusa, bolnice biti opterećene s obzirom na to da pacijenti na respiratorima provode duže vrijeme, čak i do 30 dana.

Stevandić je ocijenio da su institucije Srpske, s obzirom na raspoložive resurse koji su neuporedivo manji u odnosu na zemlje u regionu, adekvatno reagovale na situaciju u vezi sa pojavom korona virusa zbog čega zaslužuju svaku pohvalu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i Nenad Stevandić posjetili su danas u Banjaluci objekte u krugu stare Hirurgije, gdje bi nakon adaptacije trebalo da bude na raspolaganju 400 kreveta namijenjenih isključivo za lica oboljela od virusa korona.

Adaptacija objekata u krugu stare Hirurgije biće završena uskoro.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 274 lica pozitivnih na virus korona, od kojih su 172 u Banjaluci.