latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:04 ⇒ 12:23 | Autor: SRNA

Matić: Kompanija pokazala visok stepen kolektivne odgovornosti

Predsjednik Upravnog odbora kompanije "Alumina" iz Zvornika Mile Matić rekao je da je kompanija pokazala visok stepen kolektivne odgovornosti u novonastaloj situaciji izazvanoj virusom korona, pojačana je lična i kolektivna zaštita, obezbijeđene su znatne količine higijenskih sredstava i redovno se vrši dezinfekcija svih prostorija.
Mile Matić - Foto: RTRS
Mile MatićFoto: RTRS

Matić je istakao da fabrika ima dva primarna cilja kojima je posvećen cijeli kolektiv, saopšteno je danas iz kompanije "Alumina".

- Naša glavna briga je zdravlje naših zaposlenih i budućnost našeg poslovanja - rekao je Matić i dodao da su u tom pravcu preduzete sve adekvatne mjere u skladu sa resursima i mogućnostima.

On je pojasnio da je u novonastaloj situaciji kompanija usmjerena na zaštitu zdravlja radnika zbog čega su pojačane mjere lične i kolektivne zaštite u fabričkom krugu, te funkcionisanje proizvodnog procesa kako bi se obezbijedio rad fabrike i ispunjavanje preuzetih obaveza prema poslovnim partnerima s obzirom da je "Alumina" u cijelosti naslonjena na inostrano tržište.

- Imamo operativni štab, svakodnevno pravimo dinamiku procesa i poslova kako bi, preduzimanjem adekvatnih mjera, održali proizvodnju i obezbijedili kontinuitet isporuka gotovih proizvoda do naših kupaca - naglasio je Matić.

On je podsjetio da se cijeli svijet suočava sa pandemijom virusa korona i da je zbog ove situacije sve uzburkano, pa i najveće svjetske ekonomije.

- Mi smo u "Alumini" pokazali visok stepen kolektivne odgovornosti. Svjesni smo dijela tereta koji moramo nositi kao velika fabrika, kako prema lokalnom okruženju, tako i prema široj društvenoj zajednici, a prevashodno za radnike koji su zaposleni u našoj kompaniji - istakao je Matić.

U skladu sa novonastalim okolnostima i preporukama nadležnih institucija, kompanija "Alumina" preduzela je sve neophodne mjere radi zaštite svojih zaposlenih s ciljem prevencije širenja virusa Kovid-19.

Svim radnicima i drugim licima koja po bilo kom osnovu dolaze u "Aluminu", pri ulasku u fabrički krug, preventivno se mjeri tjelesna temperatura beskontaktnim toplomjerom.