latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:22 ⇒ 12:37 | Autor: SRNA

Trebinje: Stigao digitalni rendgen, uskoro i zaštitna oprema

Digitalni rendgen aparat, u vrijednosti oko 100.000 KM, koji je donacija investitora Rodoljuba Draškovića, stigao je danas na plućno Odjeljenje trebinjske Opšte bolnice, a uskoro će i zaštitna oprema koja je u okviru donacije Vlade Srbije upućena Republici Srpskoj.
Digitalni rendgen aparat, Trebinje - Foto: SRNA
Digitalni rendgen aparat, TrebinjeFoto: SRNA

Ovo je druga donacija trebinjskoj Bolnici Rodoljuba Draškovića, koji je prije nekoliko dana poslao respirator.

Direktor Opšte bolnice Trebinje Ljubica Miljanović je zahvalna i ističe da će ovaj aparat služiti isključivo u dijagnostičke svrhe pacijenata pozitivnih na virus korona.

- Za nas je to izuzetno značajno zato što pacijenti koji dođu na ovo odjeljenje neće imati potrebu da odlaze u dijagnostički centar u Bolnicu i tako se neće miješati sa onima koji nisu pozitivni na novi virus - kaže Miljanovićeva.

Ona je istakla da su se trebinjski privrednici dobro organizovali i da je u toku nabavka potrebne opreme, a na prvom mjestu su respiratori.

Miljanovićeva je građanima Hercegovine poručila da u narednom periodu budu još odgovorniji u borbi protiv virusa korona da ne bi dospio i u istočnu Hercegovinu.

- Poručujem svima da održavaju ličnu higijenu i da izbjegavaju socijalne kontakte, pogotovo stariji pacijenti - poručila je Miljanovićeva.

Infektolog u trebinjskoj Bolnici Rada Aleksić kaže da ovih dana očekuju da stigne i zaštitna oprema za medicinsko osoblje koja je dio donacije Vlade Srbije.

- Stiže nam zaštitna oprema, a to su zaštitna odijela i naočare, te kape, maske i rukavice. Ovo će nam značiti, svaka pomoć i donacija nam je dobrodošla - rekla je Aleksićeva.