latinica  ћирилица
03/04/2020 |  12:22 ⇒ 12:33 | Autor: SRNA

Banjaluka: Ispoštovana naredba o zabrani kretanja mlađim od 65 godina

Građani Banjaluke mlađi od 65 godina danas su ispoštovali zabranu kretanja od 7.00 do 11.00 časova, a zahvaljujući tome stariji sugrađani su bili u prilici da nesmetano obave neophodne poslove i obaveze, saopšteno je iz Gradske uprave.
Grad Banjaluka - Foto: RTRS
Grad BanjalukaFoto: RTRS

U redovima pred trgovinama, apotekama i pekarama bili su isključivo građani stariji od 65 godina, a iz Gradske uprave navode da, prema informacijama sa terena, nije zabilježen nijedan problem i da je sve proteklo u najboljem redu.

Odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije danas je od 7.00 do 11.00 časova bilo zabranjeno kretanje svim osobama ispod 65 godina, osim onih koji su imali obavezu javljanja na posao, osobama sa hitnim zdravstvenim potrebama i onima koji su bili u pratnji osoba starijih od 65 godina.

Iz Gradske uprave navode da je od danas zabranjeno okupljanje u poznatim banjalučkim izletištima i drugim mjestima masovnog okupljanja kao što su Banj brdo, Park "Mladen Stojanović", obale Vrbasa kod nekadašnjeg Zelenog mosta, te da su zatvorene i teretane u prirodi.

- Postavili smo trake na ovim lokacijama sa obavještenjem da je zabranjeno okupljanje i pozivam građane da poštuju ovu naredbu koja je donesena sa ciljem zaštite građana od širenja zaraze i čuvanja našeg zdravlja - rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je istakao da se za vikend najavljuje ljepše vrijeme i da se ne želi rizikovati sa okupljanjem većeg broja ljudi, zbog čega su ova mjesta privremeno zatvorena.

Iz Gradske uprave istakli su da će poštovanje naredbe kontrolisati gradska inspekcija.