latinica  ћирилица
03/04/2020 |  13:20 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Počinje dobrotvorna akcija "Budimo ljudi" (FOTO)

Srbsko sabranje "Baštionik" danas će u Banjaluci simbolično početi akciju za pomoć socijalno ugroženima "Budimo ljudi", posjetom Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje će zaposlenima u ovoj ustanovi podijeliti vitaminske pakete.
Donacija - Foto: RTRS
DonacijaFoto: RTRS

Iz "Baštionika" je saopšteno da će ovogodišnju vaskršnju akciju pod nazivom "Kad je najteže - budimo ljudi", uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog Јefrema, početi simbolično tako što će uručiti poklone medicinskim radnicima, koji su, kako su naveli, borci na prvoj liniji fronta.

Iz ove organizacije ističu da epidemija virusa korona i posljedice koje vanredna situacija donosi, utiču na svakog, a da su najpogođeniji oni najslabiji - siromašni.

- Njima je posebno teško u ovakvim trenucima i zato smo ovogodišnju vaskršnju akciju nazvali `Kad je najteže - budimo ljudi` i posvećujemo je najugroženijima od ove savremene pošasti - porodicama sa više djece, samohranim roditeljima, staračkim porodicama - saopšteno je iz Srbskog sabranja "Baštionik".

Donacija (Foto: SRNA)

Iz ove organizacije navode da je posjeta zaposlenima u Univerzitetskom kliničkom centru predviđena za 11.00 časova.

- Paketi su obezbijeđeni prilozima crkvenih opština Rebrovac i Šargovac i uz pomoć članstva Društva prijatelja manastira Hilandara i Srbskog sabranja "Baštionik" - dodaje se u saopštenju.

Iz Srbskog sabranja "Baštionik" ističu da na ovaj način žele da podrže sve medicinske radnike, ukažu poštovanje njihovom trudu, žrtvi i hrabrosti.

- Oni su danas borci na prvoj liniji fronta. Hvala im - poručili su iz Srbskog sabranja "Baštionik".