latinica  ћирилица
03/04/2020 |  16:14 ⇒ 16:20 | Autor: RTRS

"Hack&Solve Weekend" - potraga za rješenjima u borbi protiv virusa korona (VIDEO)

"Hack&Solve Weekend" prvi "online hackathon" u BiH, u organizaciji kompanije Prointer ITSS, s ciljem borbe protiv Kovida 19, biće organizovan narednog vikenda.
Prointer - Foto: RTRS
ProinterFoto: RTRS

U subotu i nedjelju, 11. i 12. aprila, kreativci iz IT sektora imaće priliku da ponude rješenja u borbi protiv virusa korona i ublažavanju posljedica na mnogobrojne aspekte društva, a prva tri biće i nagrađena, saopšteno je iz Prointera.

Rješenja se traže u kategorijama opšta informisanost i mentalno zdravlje, sekundarni uticaj na društvo i privredu, edukacija na sva tri nivoa obrazovanja, te očuvanje zdravlja i sigurnosti zdravstvenih radnika.

Iz Prointera poručuju da situacija u vezi sa virusom korona zahtijeva inovativna i primjenjiva rješenja iz polja informacionih tehnologija i da je zato pravo vrijeme da oni koji su zainteresovani pokušaju da iz svojih domova daju doprinos u borbi sa Kovidom 19.

U saradnji sa Komorom doktora medicine Republike Srpske, žiri će, osim IT stručnjaka, činiti i stručnjaci iz oblasti medicine, a svaki član žirija učestvovaće u mentorisanju zakazanom za 11. april. Takmičenje se završava 12. aprila u minut prije ponoći, nakon čega će žiri proglasiti pobjednike. Nagrade za prva tri mjesta su 1.500, 1.000 i 500 KM.

- Cilj je dobiti ne samo originalne ideje, već prije svega one koje su primjenjive i koje se mogu relativno brzo pretočiti u praksu, a najbolje ćemo podržati i implementirati - rekla je marketing menadžer kompanije Prointer ITSS, Mirjana Јukić.

Prijave za učešće u ovom nesvakidašnjem događaju, koji može pomoći u sprečavanju širenja virusa korona i doprinijeti ublažavanju posljedica, kao i sve informacije u vezi sa pravilima takmičenja, možete pronaći na adresi www.hackandsolve.com.