X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
03/04/2020 |  20:46 | Izvor: SRNA

Mirović: Za podršku zdravstvenim radnicima 255.000 evra

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je na namjenski račun za podršku zdravstvenim radnicima u Vojvodini za vrijeme epidemije virusa korona do sada uplaćeno 30 miliona dinara /oko 255.000 evra/.
Igor Mirović - Foto: TANЈUG
Igor MirovićFoto: TANЈUG

Mirović je naveo da su novac uplatile brojne domaće i strane kompanije koje posluju u Vojvodini, kao i Srpska pravoslavna crkva /SPC/, saopšteno je iz Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću.

- Sredstva u iznosu od po dva miliona dinara /oko 17.000 evra/, za podršku vojvođanskim zdravstvenim radnicima opredelila je i SPC, tačnije eparhije sremska i bačka - rekao je Mirović.

On se posebno zahvalio episkopu bačkom Irineju i episkopu sremskom Vasiliju na odluci da pomognu zdravstveni sistem u Vojvodini.

- Crkva je kroz istoriju, ne samo molitveno i duhovno, već i u materijalnom pogledu, pomagala one kojima je pomoć najpotrebnija. Učinila je to i ovog puta, a pomoć će sigurno stići do onih kojima je i najpotrebnija - rekao je Mirović.

Namjenski račun za podršku zdravstvenim radnicima otvorila je Pokrajinska vlada poslije izbijanja epidemije virusa korona.