latinica  ћирилица
03/04/2020 |  21:22 ⇒ 04/04/2020 | 08:47 | Autor: RTRS

Dodik: Dobar potez vlasti Srpske; Bolnica ostaje u vlasništvu Vlade (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je za RTRS da će sutra stići drugi kontingent opreme.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Podsjetio je da je Vlada Srpske za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM.

- Mislim da je ovo dobar potez vlasti Srpske, ova bolnica može da se koristi i kasnije. Biće uskladištena u prostorije Robnih rezervi i korištena po potrebi - naveo je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo nabavkom mobilne bolnice, čime je obezbijeđen adekvatan smještaj u slučaju eventualnog povećanja broja zaraženih virusom korona.

Dodik je rekao da je ova pokretna bolnica kapaciteta 50 ležajeva intenzivne njege plus 400 kreveta za lakše bolesnike, te da je opremljena sopstvenim generatorom za napajanje strujom, kao i da ima poseban interni sistem za vodu i grijanje i sve što je neophodno za takav kapacitet.

- Kada se postavi, bolnica će pokrivati 6.000 metara kvadratnih prostora i imaće sve uslove i medicinsku opremu kao stvarna bolnica - naveo je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što je Republika Srpska uspjela da obezbijedi opremu za ovu pokretnu bolnicu, dodajući da je to bilo veoma teško jer nije bilo dovoljno samo platiti, već i obezbijediti dokumentaciju koja je pratila eksport.