latinica  ћирилица
04/04/2020 |  15:18 | Autor: sputniknews.com

U Sankt Peterburgu održan skup za odbranu svetinja (FOTO)

Podrška Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i narodu u Crnoj Gori stigla je i iz Sankt Peterburga u odbrani i očuvanju svetinja.
Sankt Peterburg (foto: danubeogradu.rs) -
Sankt Peterburg (foto: danubeogradu.rs)

U organizaciji Srba iz Crne Gore i Republike Srpske skup je održan uz blagoslov sveštenika Ruske pravoslavne crkve, koji su se takođe okupili ispred zdanja Isakijevskog sabora da pruže punu podršku sveštenstvu MCP i Eparhije budimljansko-nikšićke, kao i i vjernom narodu u Crnoj Gori da istraju u odbrani svetinja, piše Sputnjik.

Okupljeni su poručili da donošenje anticivilizacijskog, antidemokratskog zakona o vjeroispovijesti predstavlja udar u temelje istorijske i savremene Crne Gore, čiju su duhovnu vertikalu i državnost neumornim pregalaštvom izgrađivali mitropoliti iz kuće Petrović Njegoš, a nastavljali njihovi dostojni nasljednici na mitropolijskoj stolici, prenosi portal "In4s".

Oni su istakli značaj duhovne misije mitropolita Amfilohija Radovića i Episkopa Јoanikija Mićović́a i Metodija Ostojića koji su zajedno sa sveštenstvom i vjernicima u Crnoj Gori dali, kako se navodi, nemjerljiv doprinos u duhovnoj obnovi Crne Gore i njenom "uvažavanju u pravoslavnoj Vaseljeni".

Izrazili su i nadu da će pravni tim Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhije budimljansko-nikšićke uspješno okončati pregovore sa timom Vlade Crne Gore, kako bi se sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve i njenih eparhija u Crnoj Gori vratilo svojim redovnim poslovima u punom kapacitetu.