latinica  ћирилица
05/04/2020 |  16:03 ⇒ 16:36 | Autor: RTRS

OO SNSD Glamoč: Diskriminacija povratničkog stanovništva se nastavlja i dalje

Opštinski odbor SNSD Glamoč je juče uputio otvoreno pismo federalnom premijeru Fadilu Novalićui Vladi FBiH zbog diskriminatornih odluka o podjeli vlasti koje je vlada Federaciji BiH dodijelilo gradovima i građanima u pomoći u preduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv virusa korona (COVID-19) i sanaciji posljedica nastave usljed proglašenja pandemije. Ali to je izgleda samo kap koji je prelila čašu.
SNSD Glamoč -
SNSD Glamoč

Otvoreno pismo OO SNSD Glamoč prenosimo u cijelosti: 

Јasno je da odluke Vlade ne donosi samo premijer, a za njih glasaju ministri koji čine vladu. I dok su isti ministri i predsjednici im partijano iskazali čuvanje ovog rješenja i prebacuju krivicu jednih na druge, diskriminacija povratničkog stanovništva u Glamoču se nastavlja i dalje.

Ovaj stav od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i ministra Edina Ramića, koji je zajedno i narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske. Poslanik koji se u Skupštini Republike Srpske založio za pravo povratničkog bošnjačkog stanovništva u tajnom entitetu, ta ista prava kao federalni ministar uskratio je srpske povratnike u Federaciju BiH.

Kako drugačije objasniti pod 150 paketa sjemenskog materijala koji su danas izvršeni u Glamoču, isključivo bošnjačko stanovništvo i posredništvo BZK „Preporod“ Glamoč doniranog od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbeglica na običaju je čelu Edin Ramić koji je na svom FB profilu objavio da je sjemenski materijal namijenjen za proljetnu sjetvu obezbjeđen za povratnike.

Ili gospodin ministar ne zna ko je, kako bi se dijalola ova pomoć, ili ne zna da u Glamoču ima povratnika i ostale nacionalnosti.

Žalosno je da se ovakve stvari dešavaju u jednom ovako maloj sredini, gdje žive sva tri naroda, sa zajedničkim problemima i potrebama. Žalosno je da neko preko dodijeljenog paketa sadnog materijala za proljetnu sjetvu koristi na jesen pokaže političke poene. Ili kako narod kaže, "glasove" i to u jeku pandemije virusa korona koji duboko potresa svijet, pa i ovu zemlju.

Pandemija korone će proći, nadamo se bez posljedica po našim sugrađanima, ali i pandemija uskostranačkih interesa, nažalost teško...