latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:35 ⇒ 09:36 | Autor: SRNA

Srbija: Za vikend od 600 do 700 osoba prekršilo zabranu

U Srbiji je za vikend tokom policijskog časa zbog virusa korona mjeru zabrane kretanja prekršilo 600 do 700 osoba, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.
Nebojša Stefanović - Foto: TANЈUG
Nebojša StefanovićFoto: TANЈUG

Stefanović je rekao da je policija tim osobama pisala prekršajne i krivične prijave i da ih je proslijedila tužilaštvima i sudovima.

- Među gradovima u kojima su se najviše kršile mjere zabrane kretanja su Beograd, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Kikinda, dok su mjere najviše poštovali građani u Prijepolju, Јagodini, Vranju, Kraljevu, Somboru - rekao je Stefanović za RTS.

Stefanović je istakao da nema opravdanja za kršenje mjera Vlade i istakao da je policija preuzela težak teret i ogroman posao kako bi ih građani poštovali.

Prema njegovim riječima, građani mjere samoizolacije poštuju više nego na početku pojave virsua korona.

- Svima koji prekrše mjeru pišemo krivične i prekršajne prijave i moraju da znaju da će oni koji budu uhvaćeni u kršenju zakona ići u zatvor - dodao je Stefanović.

On je podsjetio i da su sudovi izrekle preve presude i da su neki od onih koj isu kršili mjere samoizolacije osuđeni na dvije ili tri godine zatvora.

Stefanović je napomenuo i da je u MUP-u Srbiji zaražena 31 osoba, dok je 900 u samoizolaciji.

U Srbiji policijski čas zbog virusa korona traje od subote u 13.00 do ponedjeljka u 5.00 časova.