latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:38 ⇒ 09:39 | Autor: SRNA

Pomoć Domu zdravlja u Drvaru

Opštinski odbor SNSD-a iz Odžaka donirao je paket pomoći za Dom zdravlja u Drvaru sa zaštitnom opremom u vrijednosti od 1.500 KM.
Dom zdravlja Drvar (foto: domzdravljadrvar.com) -
Dom zdravlja Drvar (foto: domzdravljadrvar.com)

- Članovi Opštinskog odbora SNSD-a iz Odžaka su od svojih ličnih primanja, na zahtjev predsjednika tog odbora Damira Ivetića, izdvojili po 100 KM za nabavku osnovne medicinske opreme za Dom zdravlja Drvar, koji pokriva i ambulantu u Bosankom Grahovu - rekla je Srni načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je istakla da se pomoć sastoji od maski, rukavica, zaštitnih odjela, zaštitnih naočala, izosana i sredstava za dezinfekciju.

- U dosadašnjim aktivnostima ova dva opštinska odbora su imala odličnu komunikaciju i dobru sinergiju koja se prepoznaje u najtežim situacijama. Zahvalni smo na donaciji u ovim teškim trenutcima - rekla je Runićeva.

Predsjednik OO SNSD iz Odžaka Damir Ivetić rekao je Srni da je pomoć mala naspram broja stanovnika u tim srpskim sredinama, ali da smatra da je sada najpotrebnija da se prevaziđe ovaj vremenski period do dolaska pomoći od Vlade Srbije i Republike Srpske.

- Smatramo da se svo srpsko stanovništvo i srpske stranke u Federaciji BiH moraju dodatno organizovati i ujediniti, pogotovo nakon posljednjih odluka Vlade FBiH o preraspodjeli sredstava prema opštinama, a u vezi sa novonastalom situacijom oko pandemije izazvane virusom korona - naveo je Ivetić.

Ivetić je dodao da se u Posavskom kantonu srpsko stanovništvo samoinicijativno snabdjelo medicinskim maskama i rukavicama i da se uveliko spremaju paketi sa osnovim životnim namirnicama.

- Ovom prilikom pozivamo i Vladu Republike Srpske da ubuduće obrati pažnju i na 1.200 Srba koji žive u Posavskom kantonu - apelovao je Ivetić.

Pomoć za Dom zdravlja u Drvaru uručena je danas.