latinica  ћирилица
06/04/2020 |  09:50 ⇒ 09:51 | Autor: SRNA

Vučić: Beograd odlučan da pomogne srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas šefu Misije UN na Kosovu i Metohiji Zahiru Taninu da je zabrinut zbog širenja virusa korone na Kosmetu i izrazio odlučnost Beograda da pomogne srpskoj zajednici.
Aleksandar Vučić - Foto: TANЈUG
Aleksandar VučićFoto: TANЈUG

Vučić je u telefonskom razgovoru sa Taninom izrazio i spremnost na punu saradnju sa Albancima i zajednički rad sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini u zaustavljanju virusa korona, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Sagovornici su razgovarali i o političkoj i bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji povodom predstojeće sjednice Savjeta bezbjednosti posvećene izvještaju generalnog sekretara UN o radu Unmika, koja će biti održana putem video konferencije.

Vučić je istakao da su sjednice Savjeta bezbjednosti posvećene radu Unmika važne za Srbiju zbog održavanja kontinuiteta razmatranja pitanja Kosova i Metohije, kao i zbog redovnog informisanja o političkoj i bezbjednosnoj situaciji, koja je daleko od stabilne.

Tanin, koji je i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN, izrazio je žaljenje zbog žrtava zarazne bolesti u Srbiji i podržao Vučića u borbi protiv njenog širenja.