latinica  ћирилица
06/04/2020 |  11:51 | Autor: SRNA

Bijeljina: Maske i viziri za bolnicu od humanitarne organizacije iz Salcburga

Humanitarna organizacija "Pomozi drugom" iz Salcburga uručila je danas predstavnicima bijeljinske Bolnice "Sveti Vračevi" donaciju od 30 vizira i 500 zaštitnih maski namijenjenih medicinskim radnicima u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Donacija zaštitnih maski - Foto: SRNA
Donacija zaštitnih maskiFoto: SRNA

Infektolog u bijeljinskoj bolnici Aleksandra Radojčić zahvalila je ovoj humanitarnoj organizaciji za donaciju, ističući da je svaka pomoć dobrodošla.

- Viziri su nam neophodni za izolaciju trećeg nivoa, odnosno zaštitu medicinskih radnika koji su u kontaktu sa zaraženim pacijentima. Rad sa osobama koje su pozitivne na kovid-19 zahtijeva, osim vizira, nošenje zaštitnih maski tipa PP3, naočara i jednokratnih hirurških rukavica - objasnila je Radojčićeva.

Ona je apelovala na građane da ostanu kod kuće jer na taj način vode računa o sebi i drugima.

Volonter humanitarne organizacije "Pomozi drugom" Mirsad Trnovac, koji je uručio donaciju, naglasio je da ova organizacija od početka epidemije nastoji da obezbijedi što više zaštitne opreme za medicinsko osoblje u ovom dijelu BiH.

"+- Naši volonteri su do sada u Bijeljini dijelili zaštitne rukavice i maske socijalno ugroženom stanovništvu, a ovo je prva donacija za neku zdravstvenu ustanovu u ovom gradu - rekao je Trnovac novinarima.

On je najavio da će sa grupom volontera iz Јanje obezbijediti tunel za dezinfekciju namijenjen ambulanti Doma zdravlja u Јanji.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović zahvalio je za pomoć i istakao da će se sa predstavnicima ove humanitarne organizacije konsultovati o tome šta su prioriteti ove zdravstvene ustanove, kako bi buduće donacije bile iskorištene na najbolji mogući način.