latinica  ћирилица
06/04/2020 |  12:01 ⇒ 12:07 | Autor: RTRS

Banjaluka: Od sutra rade prodavnice bijele tehnike, građevinskog materijala... (VIDEO)

U Banjaluci od sutra mogu da rade poslovne djelatnosti kojima je prošle sedmice dozvoljen rad odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, ali uz striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i svih ostalih mjera predostrožnosti, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.
Bijela tehnika (foto:http://kips.me) -
Bijela tehnika (foto:http://kips.me)

On je naveo da je zaključak gradskog Štaba za vanredne situacije da će svako kršenje ovih propisa biti strogo sankcionisano.

Ovom odlukom, od sutra se, u radnom vremenu od 07.00 do 15.00 časova, omogućava rad sljedećim djelatnostima: trgovine bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro materijalom i sanitarijima, keramike, boja i lakova, auto-dijelovima, dijelovima za poljoprivredne mašine, građevinskim materijalom, te drogerijama.

Takođe, u cilju rasterećenja Doma zdravlja, od sutra će raditi samo laboratorije na Poliklinici i Lazarevu, i to u periodu od 07.00 do 19 časova, a nakon 19.00 časova radiće laboratorija u Službi hitne pomoći.

Radojičić je naveo da je od jutros u funkciji šest novih linija besplatnog javnog prevoza za zdravstvene radnike i pripadanike MUP-a.

Podsjećamo, Štab je odlučio i da utorkom i petkom u periodu od 07.00 do 11.00 časova na području Banjaluke zabrani kretanje svim osobama mlađim od 65 godina, kako bi se izbjeglo miješanje sa starijom populacijom koja ima dozvolu izlaska u to vrijeme.

Gradonačelnik Banjaluke je istakao da danas, posredstvom Centra za socijalni rad, počinje podjela još 1.617 paketa sa osnovnim namirnicama za ugrožene kategorije stanovništva.

Takođe, nastavljaju sa radom sve službe dostave koje je Grad do sada organizovao, s ciljem pomoći osobama starijim od 65 godina (putem telefona 065/010-203 dostava životnih namirnica, dostava lijekova pozivom porodičnom ljekaru).