latinica  ћирилица
06/04/2020 |  12:31 | Autor: SRNA

Onlajn prikazivanje "Šumske čarolije"

Dječije pozorište Republike Srpske i ove sedmice će onlajn prikazivati svoje predstave za najmlađe, a danas je na repertoaru "Šumska čarolija".
Dječije pozorište RS - Foto: RTRS
Dječije pozorište RSFoto: RTRS

U srijedu, 8. aprila, biće prikazana predstava "Princeza i zmaj", a u subotu, 11. aprila, "Medvjedić Timotej", najavljeno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Predstave će biti emitovane na Јutjub kanalu Pozorišta, sa početkom u 18.00 časova.

Iz Dječijeg pozorišta Srpske istakli su da je etička i profesionalna obaveza nacionalnog teatra da na svaki način pokuša da učestvuje u svim mjerama kojima se društvo bori protiv pandemije virusa korona, te da na psihološkoj ravni bude partner građanima da prevaziđu tjeskobu, koja je neminovna zbog 24-časovnog boravka u njihovim domovima.

- Kako su u našem fokusu djeca, jer se ukupna situacija neminovno odražava i na njihovo raspoloženje i energiju, nastojimo da i ove nedjelje budu uz male ekrane, sa svojim glumcima i junacima maštovitih priča i bajki - poručili su iz Pozorišta.

Prema broju pregleda na svim internet platformama Dječijeg pozorišta Republike Srpske, sa zadovoljstvom su zaključili da više hiljada roditelja i mališana na ovaj način uspijevaju da korisno i aktivno provedu vrijeme dok su u kući.