latinica  ћирилица
06/04/2020 |  13:44 | Autor: SRNA

Cvijanović: SRNA prepoznatljiva nacionalna agencija

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je Novinska agencija Republike Srpske - SRNA u proteklim godinama, sveobuhvatnim i objektivnim informisanjem, stekla ugled profesionalne medijske kuće i postala prepoznatljiva nacionalna agencija.
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Željka Cvijanović (foto:Siniša Pašalić/RAS Srbija)

- Uloga Novinske agencije Republike Srpske izuzetno je značajna i u ovom teškom vremenu za Republiku Srpsku, koja se suočava se velikim izazovima pandemije virusa korona, dajući doprinos predanim radom, pravovremenim i kvalitetnim informisanjem javnosti - naglasila je predsjednica Republike.

U čestitki upućenoj generalnom direktoru Radmilu Šipovcu i glavnom i odgovornom uredniku SRNE Tatjani Parađina, redakciji i svim zaposlenima povodom 28 godina od osnivanja SRNE i krsne slave - Blagovijesti, Cvijanovićeva je u ime građana Republike Srpske i svoje ime poželjela mnogo uspjeha u životu i radu i da SRNA uspješno nastavi razvoj javnog servisa, da odgovori na zahtjeve profesije i da ide u korak sa tehnološkim promjenama.

SRNA je osnovana 7. aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine tadašnje Srpske Republike BiH, kao Srpska novinska agencija.