latinica  ћирилица
06/04/2020 |  14:58 ⇒ 14:59 | Autor: SRNA

Galić: Preduzimati mjere radi izbjegavanja gužvi na granici

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da je neophodno preduzimati sve moguće preventivne mjere kako se ne bi stvarale gužve na graničnim prelazima i tako izbjeglo potencijalno širenje virusa korona.
Direktor Granične policije BiH Zoran Galić - Foto: SRNA
Direktor Granične policije BiH Zoran GalićFoto: SRNA

Galić je danas na video-konferenciji direktora policije zemalja EU rekao da je Granična policija BiH maksimalno otvorena za saradnju kako bi se zajednički djelovalo na suzbijanju širenja tog globalnog problema.

Video-konferencija je održana s ciljem rješavanja transportnih problema, granične bezbjednosti, kao i pronalaženja rješenja o pitanju suzbijanja širenja globalnog problema pandemije virusa korona, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Ovom prilikom Galić je ukazao na aktuelne probleme na graničnim prelazima, poput onih s kojima se suočavaju prevoznici, zbog čega se stvaraju gužve.

U saopštenju se dodaje da Granična policija BiH aktivno sarađuje i koordiniše sa policijskim agencijama susjednih zemalja, te kontinuirano održava kontakt s ciljem pravovremene razmjene policijskih podataka i pronalaženja zajedničkih rješenja.