latinica  ћирилица
06/04/2020 |  17:03 ⇒ 18:39 | Autor: SRNA

Gašić: Za donacije Srpskoj obratiti se Crvenom krstu (VIDEO)

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da će Crveni krst Srpske biti mjesto kome će se obraćati svi koji namjeravaju uputiti donaciju u robi Republici za vrijeme epidemije virusa korona.
Sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije (foto: Vlada Srpske) -
Sjednica Republičkog štaba za vanredne situacije (foto: Vlada Srpske)

Ona je rekla na tom planu da je Republički štab za vanredne situacije danas donio zaključak o postupanju doniranom robom Srpskoj za vrijeme epidemije virusa.

- Štab je propisao način i proceduru na koji će se tretirati donacije koje budu pristizale, kao i to da se prati sva donirana roba i njena distribucija do krajnjih korisnika. Cilj je da se napravi najbolji mogući prijedlog na koji način postupati sa donacijama i šta su prioriteti kada je riječ o njihovoj podjeli - rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

Poručila je da se iz donacija izuzimaju medicinska sredstva i lijekovi jer su donacije ove robe već definisane od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Gašićeva je navela da i u vezi sa donacijama Ministarstvo prati potrebe na terenu i teritoriji Srpske putem Odjeljenja za interventne nabavke.

- I na osnovu toga biće procjenjivane potrebe u saradnji sa Crvenim krstom koji prati potrebe svojih korisnika - ponovila je Gašićeva.