latinica  ћирилица
06/04/2020 |  21:45 | Autor: SRNA

Novalić potpisao Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica

Premijer FBiH Fadil Novalić potpisao je večeras Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica u tekstu koji je danas poslijepodne utvrdila Vlada BiH i čiji je prijedlog finalizovan tek u 17.40 časova, saopšteno je iz federalne Vlade.

U saopštenju se dodaje da će takva, jedina pravilna i zvanična verzija teksta ovog prijedloga zakona, biti proslijeđena u hitnu parlamentarnu proceduru i sutra dostupna zainteresovanima na internet stranici Vlade FBiH.

Navedeno je da je to jedini zvanični prijedlog ovog zakona čiji je konačni tekst Vlada danas utvrdila.

Iz federalne Vlade navode da su brojne verzije zakona koje su proteklih dana bile objavljivane po raznim medijima samo činile štetu javnosti i da mnoge od tih verzija nemaju nikakve veze s tekstom veoma bitnog zakonskog rješenja koji je razmatrala i danas utvrdila Vlada, a o kojem će se izjašnjavati i federalni parlamentarci.

- Neka lica su navodno medijima dostavljala nepotpune, radne i nezvanične verzije teksta ovog zakona, a činili su samo loše svima u Federaciji, i to u situaciji koja iziskuje ozbiljnost i odgovornost - naveo je Novalić.