latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:12 ⇒ 10:29 | Autor: RTRS

MUP: Sankcionisana 54 građana

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova, u protekla 24 časa sankcionisana su 53 građana.
MUP Republike Srpske -
MUP Republike Srpske

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske podsjećaju da su od ove zabrane izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

U sopštenju MUP-a navodi se da je jedno lice prekršilo izrečenu mjeru izolacije, te da mu je uručen prekršajni nalog.

Dodaje se da je evidentirano i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

- U 22.00 časova Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je da je objekat Republičkog karantina GP Gradiška samovoljno napustio A. D. iz Prnjavora, kojem je 06.04.2020. godine prilikom ulaska u BiH i Republiku Srpsku, rješenjem Republičke uprave za inspekcijske poslove Srpske određena mjera smještaja u karantin, u trajanju od 14 dana. O tome je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - navedeno je u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se navodi da se tužilac izjasnio da u konkretnom slučaju postoje elementi krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se lice pronađe i smjesti pod nadzor u opštinski karantin Prnjavor, a da se protiv njega podnese izvještaj po kompletiranju predmeta.