latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:25 | Autor: RTS

Kruševac među novim žarištima

Od početka epidemije virusa korona u Srbiji je registrovano 2.200 zaraženih osoba, a borbu sa virusom izgubilo je 58 pacijenata.
Virus korona u Srbiji (Ilustracija RTRS) -
Virus korona u Srbiji (Ilustracija RTRS)

Od 868 testiranih zdravstvenih radnika, 160 je pozitivno. Јedno od novih žarišta je Kruševac, gdje je zaraženo 55 osoba. Epidemiolog Predrag Kon upozorava da je ulazak virusa u zdravstvene ustanove moguć i da to treba što prije suzbiti.

U krugu VMC Karaburma u toku je rekonstrukcija i izgradnja nove bolnice u kojoj će biti smješteni oboljeli, a njen kapacitet biće 70 kreveta.

Zabilježeni su slučajevi zaraze i u dva doma za stare "Stara pruga" i "Doživjeti stotu".

Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže da su svi zaraženi stabilno, te da su u domovima podignute mjere predostrožnosti.

Prije dvije nedjelje u Rasinskom okrugu registrovan je prvi slučaj zaraze, a do danas ih ima 79. U samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

Najviše zaraženih - 55 je u Kruševcu, a 51 osoba hospitalizovana je na infektivnom odjeljenju kruševačke bolnice. Јuče su tri osobe upućene na dalje liječenje u KC Niš.

U ovom gradu se oprema i sportska hala, kapaciteta 150 kreveta, u koju će biti smješteni pacijenti sa najlakšom kliničkom slikom.