latinica  ћирилица
07/04/2020 |  09:55 ⇒ 10:34 | Autor: SRNA

Narednih dana stabilno sunčano i toplo vrijeme

U Republici Srpskoj narednih dana biće stabilno, sunčano i toplije vrijeme sa dnevnom temperaturom i do 23 stepena Celzijusova.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Sutra ujutru biće vedro, sunčano i ponegdje svježe, a tokom dana sunčano i toplo, uz dalji rast dnevne temperature, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren, tokom dana pojačan, istočnih smjerova na istoku, a na jugu umjerena do jaka bura. Poslije podne vjetar će biti u slabljenju.

Јutarnja temperatura vazduha biće od nula do pet setepeni, na planinama od minus tri, a dnevna od 15 do 20, na sjeveru i jugu lokalno do 22 stepena, a u planinama od devet stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 9. aprila i dalje će biti stabilno i lijepo vrijeme, jutro će biti sunčano, i manje svježe a tokom dana uz dalji porast temperature.

Јutarnja temperatura vazduha biće od tri do osam, na jugu do 10 stepeni, na planinama od nule, a dnevna od 15 do 20 stepeni, na sjeveru i jugu lokalno do 23 stepena, u planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

U petak, 10. aprila, jutro će biti sunčano i ugodno a tokom dana uz dalji porast temperature, dok se tokom dana na sjeveru očekuje umjerena dnevna oblačnost.

Јutarnja temperatura vazduha biće od pet do 10, na planinama od dva stepena, a dnevna od 16 do 21, na sjeveru i jugu lokalno do 24, u planinama od 13 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 11. aprila, iznad Balkana će i dalje biti prisutno polje povišenog pritiska i topla vazdušna masa, pa se nastavljaju povoljne vremenske prilike. Biće sunčano, jutro ugodno, a tokom dana uz umjerenu do povećanu oblačnost.

Јutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12, na planinama od tri stepena, a dnevna od 16 do 21, na sjeveru i jugu lokalno do 23, u planinama od 13 stepeni Celzijusovih.