latinica  ћирилица
07/04/2020 |  10:14 | Autor: SRNA

Britaniju vodi šef diplomatije Dominik Rab

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab vodiće zemlju dok je premijer Bors DŽonson na intenzivnoj njezi i neće biti odgađanja pri donošenju odluka o mjerama povodom epidemije virusa korona, rekao je danas ministar za kabinetske poslove Majkl Gov.
Dominik Rab - Foto: Huffington Post
Dominik RabFoto: Huffington Post

- Osoba koja vodi zemlju, u skladu sa planom koji je odredio premijer, je Dominik Rab, ministar spoljnih poslova - rekao je Gov.

Na pitanje da li će biti odgođena diskusija o promjeni restrikcija u javnom životu, koja je zakazana za ponedjeljak, 13. aprila, Gov je odgovorio odrično.

- Ne, neće biti odgođeno. Odluka će biti donesena kolektivno, na nivou kabineta. Osoba koja će donijeti konačnu odluku je ministar spoljnih poslova - rekao je Gov.

On je ranije izjavio da premijer DŽonson nije priključen na ventilator, ali da je primio kisonik i da će se Vlada zvanično oglasiti ukoliko se njegovo stanje promijeni.

- Ne, on nije na respiratoru. Premijer je primio određenu pomoć u vidu kiseonika i, naravno, nalazi se pod bliskim nadzorom - izjavio je Gov.

DŽonson je proveo noć u bolnici na odjeljenju intenzivne njege zbog pogoršanja simptoma zaraze virusom korona.