latinica  ћирилица
07/04/2020 |  10:54 ⇒ 10:55 | Autor: SRNA

Kanton Sarajevo: Zbog kršenja zabrane kretanja izdato 20 prekršajnih naloga

Policija na području Kantona Sarajevo izdala je 20 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja tokom noći, kao i 20 naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske na javnom prostoru.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da će protiv tri maloljetna lica biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja zabrane na kretanja javnim prostorom osobama mlađim od 18 godina.

Lica mlađa od 18 godina mogu se samo prevoziti u vozilu s jedne na drugu lokaciju, a ne šetati, odnosno, kretati pješice na javnim mjestima.

Federalni štab civilne zaštite donio je 29. marta odluku o zabrani kretanja građana na području Federacije BiH od 20.00 do 5.00 časova. Riječ je o izmjeni ranije odluke donesene 21. marta, kojom je zbog epidemije virusa korona zabrana kretanja bila na snazi od 18.00 do 5.00 časova.

Građani i dalje na ulici i javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere, odnosno nositi masku, pamučnu traku, šal i slično, kao i držati distancu od najmanje 1,5 metara.