latinica  ћирилица
07/04/2020 |  11:37 ⇒ 11:38 | Autor: SRNA

Preminula starija osoba u Šibeniku od virusa korona

U Opštoj bolnici Šibenik preminula je 91-godišnja osoba oboljela od virusa korona koja je bila hronični bolesnik, istakli su iz županijskog Štaba civilne zaštite.

U toj je županiji potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus korona, a svi su u vezi sa kninskom bolnicom, navedeno je u saopštenju Štaba i dodato da je riječ o dvoje pacijenata bolnice u Kninu, dvoje radnike bolnice i tri osobe koje su porodični kontakt sa zaraženom osobom.

Prema jučerašnjim podacima, u Hrvatskoj je zabilježeno 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj oboljelih porastao na 1.222, javlja HRT.

U Hrvatskoj su bebe od četiri i dva i po mjeseca najmlađe oboljele od virusa korona, a obje su infekciju dobile od ukućana, te su na kućnom liječenju i dobrog zdravstvenog stanja.

Infektolog u karlovačkoj Opštoj bolnici Luka Јerković rekao je da se dvoipomjesečna beba iz Duge Rese ne liječi lijekovima, već se svakodnevno prati njeno stanje.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo navode za Večernji list da su do sada na novi virus testirane tri porodilje i 48 trudnica, od kojih je pet pozitivno.