latinica  ћирилица
07/04/2020 |  12:49 ⇒ 13:06 | Autor: RTRS

Banjaluka: Nastavljeni radovi na vrtiću "Kolibri" (FOTO)

Druga faza izgradnje vrtića "Kolibri" u naselju Lazarevo, vrijednosti milion KM, počela je ovih dana u okviru plana da se do kraja godine otvori ukupno novih 600 mjesta u predškolskim ustanovama.
Lazarevo-radovi na vrtiću - Foto: RTRS
Lazarevo-radovi na vrtićuFoto: RTRS

Ovaj novi dio vrtića "Kolibri" planirano je da bude pušten u funkciju već u septembru, a moći će da primi oko 170 mališana.

- Uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, nastavili smo naš plan izgradnje i opremanja predškolskih ustanova. Ako svi radovi budu tekli kako smo i planirali, u septembru bi vrtić bio spreman za prijem mališana – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Kako je pojasnio, ova druga faza radova podrazumijeva građevinsko-zanatske i instalaterske radove, od kojih se trenutno izvode gipsarski radovi.

Po okončanju svih radova, uslijediće opremanje, za šta je Grad izdvojio dodatnih 200.000 KM i već potpisao ugovor sa izabranim izvođačem.

Za gradnju ovog vrtića po fazama odlučeno je s obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM. Prva faza gradnje objekta u Lazarevu, vrijedna 550.000 KM, koja je počela polovinom prošle godine uspješno je okončana u februaru ove godine.

Vrtić u Lazarevu zauzimaće površinu od 1.150 kvadratnih metara. Postojeći vrtić "Kolibri", odnosno njegov južni dio – sa dva trakta po četiri jedinice – izgrađen je 2013. godine.

U nastojanju grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, u toku je i gradnja vrtića na Petrićevcu za smještaj više od stotinu djece. Nedavno je otvoren i novi vrtić u gornjem dijelu Starčevice, u Ulici Prve krajiške brigade.