X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
07/04/2020 |  16:57 | Izvor: SRNA

Formiran predmet o smrti doktora Pašagića

Tužilaštvo Kantona Sarajevo formiralo je predmet u vezi sa smrću epidemiologa Šefika Pašagića koji je preminuo u nedjelju, 5. aprila.
Kantonalno tužilaštvo (foto: www.google.ba) -
Kantonalno tužilaštvo (foto: www.google.ba)

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je za "Kliks" da će biti izvršene provjere kako bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog djela.

Predmet je formiran nakon što je supruga preminulog Elna Pašagić objelodanila sve kroz šta su njen suprug i cijela porodica prolazili posljednjih 14 dana, te ocijenila da je smrt nastupila kao posljedica niza grešaka zdravstvenog sistema, a ne samo zbog virusa korona.

Direktor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović rekla je da je sve urađeno što je u njihovoj moći da spasu Pašagića.

Ona je istakla da je Pašagiću čim je primljen urađen CT grudnog koša koji je pokazivao dramatičnu obostranu upalu pluća i strahovitim uvećanjem limfnih čvorova.

- Kolega infektolog koji ga je primio na tretman zaključio je da je stanje vrlo ozbiljno, odmah je posumnjao na virus korona - rekla je Izetbegovićeva i odbacila navode da je njihov pacijent loše tretiran.