latinica  ћирилица
07/04/2020 |  18:48 | Autor: SRNA

FBiH: Broj zaposlenih smanjen za 15.331

Broj zaposlenih u Federaciji BiH /FBiH/ od početka pandemije virusa korona do danas smanjen je za 15.331 lice, rekao je direktor Poreske uprave FBiH Šerif Isović.
Radnici (foto:banjaluka.net) -
Radnici (foto:banjaluka.net)

Isović je na konferenciji za novinare rekao da su zaposlenici Poreske uprave FBiH u proteklih 13 dana obradili više od 24.000 prijava i odjava u registrima poreskih obveznika.

- Nažalost, imamo situaciju da su od ukupno 24.507 obrađenih prijava, negdje oko 4.580 bile prijave novih zaposlenika, te oko 19.000 odjava. To u nekom prebijenom stanju znači da se broj zaposlenih u FBiH smanjio za 15.331 - naveo je Isović.

On je rekao da je Poreska uprava FBiH redukovala kapacitete kako bi preduzela sve aktivnosti i mjere koje je predložila Vlada FBiH zbog pandemije izazvane virusom korona.

- Mi smo odmah na početku epidemije reagovali na način što smo najveći dio naših zaposlenih poslali da iskoriste godišnje odmore iz prošle godine, a da oni drugi koriste 15 dana godišnjeg odmora iz ove godine. Zatim smo preduzeli mjere zaštite poreskih obveznika, građana i zaposlenika. Morali smo ograničiti ulazak stranaka u Poresku upravu. S tim ograničenjem svakodnevno nalazimo mehanizme nove komunikacije s poreskim obveznicima - pojasnio je Isović.

On je dodao da su od 1. aprila omogućili poreskim obveznicima novu uslugu, da elektronskim putem mogu izvršiti uvid u svoju poresku karticu.